Okulumuz 4 D Sınıfı ''Arduino #buton ile led yakma ve Arduino ile Ambulans çakarı yapımı'' projesi

4/D sınıfı öğrencileri Öğretmenleri Abdullah Pala Rehberliğinde  arduino seti kullanarak kurdukları devrede buton ile led yakmayı denediler.Daha sonra #Arduino ile Ambulans çakarı yapımı çalışması yaptılar.

Arduino nedir ve ne işe yarar?

Arduino, açık kaynak kodlu yazılım ve donanıma sahip bir mikrodenetleyici platformudur. Arduino ile sensörlerden gelen verileri okuyabilir ve bu girdilere göre elektronik cihazları kontrol edebilir

Mac, Windows ve Linux sistemlerinde çalışır. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından düşük maliyetli bilimsel ekipman oluşturmak, kimya ve fizik ilkelerini göstermek ve programlama ve robotik öğrenmeye başlamak için bile kullanılabilir.