''Okumak Yetmez Konuşmak gerek '' projesi

 

''Okumak Yetmez Konuşmak gerek '' projesi Rehber öğretmenimiz Mensure Kavşut tarafından bu hafta başladı.

Projenin Amacı:Okulumuzda kitap kulübü kurup öğrencilerin bu kitap kulübünde 20 günde bir kitap okuyup kitap kulübünde en fazla 15 kişilik gruplar halinde bir araya gelip okul Rehber Öğretmeni Mensure Kavşut koordinatörlüğünde kitabın tahlili yapılacaktır. Kitap derinlemesine incelenip konuşulacakır.

Projenin Gerekçesi:Öğrenciler Neden Kitap Kulübüne Katılmalı? Sorusu bizi gerekçeye götürür;

 

Ne kadar çok sesli olduğumuzun farkına varmak için okuma kulüpleri birleştirici bir ortam sunar.

Toplum içinde kendini ifade etmekte zorlanan, dışlanmış, kenarda kalmış ya da bastırılmış her ses için iyileştirici bir adım.

Bir başka çocuk tarafından düşüncesi desteklenen diğer üyenin katılımı artıyor. Daha fazla söz almaya başlıyor.

Hepimiz aynı hikayeye farklı bir açıdan bakıyoruz.

Doğru ya da yanlış kalıpları hayatımızı kesin sınırlarla ayırıyorken, okuma kulüpleri kalıplara sıkışmak yerine henüz keşfedilmemiş noktalara odaklanır.

Okuma kulüpleri kitapları sevmeye zorlamaz. “Faydalıdır, okumazsanız zararlı çıkarsınız” gibi reçetelere sığınmaz. Şans ver diye fısıldar. Bunu yaparken diğer üyenin cümlesinden, bir başkasının fikrinden alır gücünü. Sırtını birlikte okumanın eşsiz deneyimine dayar.

Çocuğu birey olarak görmek… Okuma kulüpleri bunun için kocaman bir adım atar. Karşıdakinin fikirlerini saçma bulmaz, onu yargılamaz, dışlamaz, ona gülmez. Bu yüzden konuşan defalarca konuşmak ister. Fark edilmişliğin verdiği heyecanla… Okuma kulüpleri birleştirir.

 

 


14-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 24  kişi beğendi