Okulumuzda ''Davranış Bakkalı'' açıldı.

Okulumuzda örnek davranış gösteren öğrencilere ;doğru davranışı sergilediği anda okulumuz öğretmen  ve idarecileri tarafından davranışın özelliğine göre puan kartları verilecek.Öğrenci topladığı puan kartlarıyla haftanın belirli bir zamanında açık olacak Davranış Bakkalından alışveriş yapabilecek.

Puan alacak davranışlar

1-Temiz ve Düzenli

2-Sorumluluk Sahibi

3-Saygılı

4-Yardımsever

5-Tutumlu

6-Erdemli

7-Kitap Kurdu

8-Çalışkan vb.

27-12-202327-12-202322-12-2023

1-PROJENİN AMACI:

-Öğrencilerin temiz ve düzenli olmasını sağlamak.

-Öğrencilerin sorumluluk sahibi olmasını sağlamak.

-Öğrencilerin tutumlu olmasını sağlamak.

-Öğrencilerin erdemli olmasını sağlamak.

-Öğrencilerin saygılı olmasını sağlamak.

-Öğrencilerin yardımsever olmasını sağlamak.

-Öğrencilerin hayvan sever olmasını sağlamak.

-Öğrencilerin çalışkan olmasını sağlamak.

2-PROJENİN HEDEFLERİ:

Projenin genel hedefi, verilen davranış kartları aracılığıyla öğrencilere dünya vatandaşında olması gereken  davranış türünü kazandırmaktır. Proje aracılığı ile öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal ve ahlaki alanlarda gelişme sağlamaları ve bu davranışların ileriki dönemler için kalıcı olması beklenmektedir.

3-PROJENİN AKIŞI:

Proje 2023 Aralık başlangıçlı olup 2023 Haziran 14’e kadar devam edecektir. Dönem başında öğretmenler kurulu toplantısında proje gündeme alınmıştır ve akış bilgileri aşağıdaki gibi not edilmiştir.

-Tüm öğretmenlere davranış kartı dağıtılıp öğretmenlerin projeyle ilgili bilgilendirilmesi sağlanacaktır.
-Proje hakkında bilgi sahibi olan öğretmenler projeyi derste öğrencilere aktaracaktır.
-Davranış Bakkalı okulun görünür bir noktasına yer alacak ve olumlu davranışlar sergilendiğinde öğrencilere verilmek üzere içine okul çantası, tenis takımı, kalem, kalemlik, paten, top vb. hediyeler puanları ile birlikte yerleştirilecektir.

-Öğretmenler akademik, sosyal, duygusal ve ahlaki alanda hedeflenen davranışları samimi bir şekilde yerine getiren öğrencileri gördüğünde kendi öğrencisi olup olmadığına bakılmaksızın davranış kartını öğrenciye verecektir.

-Her hediye için farklı puanlar verilmiştir. Eğer öğrenci belirlenen puana ulaşırsa okulumuz müdür yardımcısı Mehmet Batur’a başvurup hediyesini talep edebilir.
-Bu işleyiş karne tarihine kadar düzenli bir şekilde uygulanacaktır.
-Beklenen davranışların kazanılması durumunda projenin bir sonraki eğitim-öğretim döneminde de uygulanması umulmaktadır.

4-PROJE ÇIKTILARI VE BAŞARI ÖLÇÜTÜ:

Okul içi ve dışı öğrencilerin belirlenen alanlarda olumlu davranışların daha da artıp olumsuz davranışların en aza indirgenmesi,

-Sosyal iletişim becerilerin güçlenmesi ve okul içi ve dışı pozitif bir atmosferin öğrenciye hakim olması,
-Akademik başarının artması,

-Öğrencilerin bu davranışlar konusunda gerekli bilinci kazanıp uygulaması ve kalıcılık sağlaması bizim ümit ettiğimiz çıktılar arasında olacaktır.